Τρίτη 16 Απριλίου 2019

20 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΜΕ (1999-2019)

«υπό αμφισβήτηση οι ηγεσίες 
των επίσημων φιλοκυβερνητικών συνδικάτων (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) 
και των συνδικαλιστικών 
ηγεσιών του ΣΎΡΙΖΑ».



          Στη διαδικασία του Μετώπου, σωστά αποκλείονται οι ηγεσίες των επίσημων φιλοκυβερνητικών συνδικάτων (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ), που με ευθύνη τους το εργατικό κίνημα έφτασε στη σημερινή απαξίωση και περιθωριοποίηση. Σωστά επίσης τίθεται υπό αμφισβήτηση ο ρόλος των συνδικαλιστικών ηγεσιών του ΣΎΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση της ηγεσίας του ΣΎΡΙΖΑ και ο αποκλεισμός της από την κοινή δράση είναι σύμφυτο της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της φιλοευρωπαϊκής της πορείας. 
Οι δυνάμεις του ΣΎΡΙΖΑ στην πορεία διακυβέρνησης της χώρας αντικειμενικά θα αποτελέσουν την επόμενη βάρδια του Κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στην πρόταση του κ. Τσίπρα για το ενδεχόμενο συνεργασίας στο πλαίσιο σχηματισμού ενός ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου, ήταν αναμενόμενη η απάντηση του ΚΚΕ ότι, «Μόνο ως προσβολή και θράσος αντιμετωπίζουν πλέον τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ τέτοιες προσχηματικές προτάσεις. Δεν εκπλήσσουν και δεν πείθουν πλέον κανέναν». (http://www.ertopen.com -21 Ιουνίου 2014)
       Η ενσωμάτωση του ΣΎΡΙΖΑ στον κορμό του αστικού συστήματος και η διακυβέρνηση με όρους που θα επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είναι το πιθανόν που μπορεί να συμβεί. Αν το «πιθανόν» ταυτιστεί με την «πραγματικότητα», πρέπει να υπάρξουν οι δυνάμεις εκείνες που θα υποστηρίξουν την εργατική τάξη και το λαό και θα τον προστατέψουν από την καθολική απογοήτευση και υποχώρηση. 
     Από εκεί και πέρα, στη διαδικασία του Μετώπου δε χωράνε λογικές καπελώματος και αποκλεισμών. Η αλαζονεία της δύναμης οδηγεί αργά αλλά σταθερά προς την αυτοκαταστροφή.

(Κείμενα από το βιβλίο 
«Π.Α.ΜΕ. Συσπείρωση ή Απομόνωση;»
Γεώργιος Αχ. Κρίκας- 2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.