Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η διόρθωση ενός λάθους

Θεωρώ απαραίτητο, για την αποκατάσταση της  αλήθειας, να δημοσιοποιήσω την επιστολή που έλαβα από το σ. Δημήτρη Κάβουρα και την απάντησή μου σ’ αυτόν.
Ο διάλογος αφορά λάθος στον πίνακα 36 της σελίδας 212 του βιβλίου μου, που αναφέρεται στα εκλογικά αποτελέσματα του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

1) Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Δ. ΚΑΒΟΥΡΑ

Προς τον Γιώργο Κρίκα

Για την αποκατάσταση της αλήθειας

Αγαπητέ σ. σου στέλνω αυτό το mail, με αφορμή το βιβλίο σου «συσπείρωση ή απομόνωση;» το οποίο διάβασα στα γρήγορα και θα ξαναδιαβάσω με μεγαλύτερη προσοχή όταν μπορέσω.
Νομίζω, με μια πρώτη ματιά, ότι και τέτοια βιβλία, που στηρίζονται στην αγωνιστική εμπειρία αγωνιστών, χρειάζονται, για να ξέρουν οι αγωνιστές τι γίνεται στο κίνημα, να γνωρίζουν από διάφορες πλευρές πρόσωπα, πράγματα και γεγονότα, να αποκτήσουν πιο οξύ κριτήριο, να δουν και να μάθουν τις διάφορες απόψεις και να έχουν τη δύναμη να υπερασπίζονται την άποψή τους.
Όσο με αφορά: στον πίνακα με την δύναμη των παρατάξεων στα Εργατικά Κέντρα και πιο συγκεκριμένα στον πίνακα 36 στη σελίδα 212 που αναφέρεσαι στο ΕΚ Τρικάλων, «δίνεις», ή «χαρίζεις», ή όπως αλλιώς θέλεις πες το,  την 4η δύναμη του ΕΚ και την 1 έδρα, στο ΝΑΡ, πράγμα που δεν είναι αληθές.
Βεβαίως ξέρω ότι μπορεί να πήρες τα στοιχεία από τον Ριζοσπάστη ή από αλλού, αλλά, όπως και να έχει το πράγμα, δεν είναι αληθές.
Η 4η δύναμη στο ΕΚ ήταν και εξακολουθεί να είναι η Αγωνιστική Πρωτοβουλία η οποία ..........
αποτελείται από αγωνιστές της κομμουνιστικής Αριστεράς αλλά και ευρύτερες δυνάμεις και αγωνιστές οι οποίοι όμως δεν πρόσκεινται στο ΝΑΡ το οποίο δεν έχει δυνάμεις στον ιδιωτικό τομέα στα Τρίκαλα, ούτε καν αντιπρόσωπο στο ΕΚ. Όπως και η πρώην ΑΠ και νυν ΜΕΤΑ δεν είχε και δεν έχει δυνάμεις εφόσον είχε τότε μόνο 1 αντιπρόσωπο, όπως και τώρα, και για αυτό δεν είχε ψηφοδέλτιο.
Ο γράφων είχε την τιμή να είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας όσες φορές πήρε μέρος αυτή, μέχρι σήμερα, στις εκλογές του ΕΚ Τρικάλων, και εκλέχτηκε στο ΔΣ του ΕΚ 2 φορές, όπως σωστά γράφεις, αντλώντας τις δυνάμεις μας κυρίως από τους οικοδόμους. Αυτό ισχύει πλην της περιόδου 2006 και 2009 διότι δούλευα και έμενα στην Αθήνα και εξελέγην μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας με το συνδυασμό "πρωτοβουλία οικοδόμων" στις εκλογές το 2005. 
Για την ιστορία, ο γράφων ήταν τότε μέλος της οργάνωσης «Αριστερή Ανασύνταξη» της οποίας ιδρυτικός και ιθύνων νους ήταν ο αείμνηστος Κώστας Μπατίκας.
Θα επιθυμούσα με την πρώτη ευκαιρία να αποκατασταθεί αυτή η αλήθεια για να μην μαθαίνουν την ιστορία οι νεότεροι, αλλά και οι παλιότεροι, διαστρεβλωμένη.
Κάβουρας Δημήτρης,
ο 41ος ομιλητής στην ιδρυτική συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ

2)  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σύντροφε Δημήτρη,
Ευχαριστώ που επικοινώνησες μαζί μου. Να μη χαθούμε. Πρέπει να σου ξεκαθαρίσω, αλλά και συ να συμφωνήσεις, ότι δεν υπήρξε κάποια σκοπιμότητα. Τα εκλογικά στοιχεία που χρησιμοποίησα είναι από τα πρακτικά των συνεδρίων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα οποία δε γράφουν που πρόσκεινται οι συνδικαλιστικές παρατάξεις. Ταυτόχρονα χρησιμοποίησα δικά μου στοιχεία από την περίοδο που συμμετείχα στο συνδικαλιστικό τμήμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, με τη χρέωση να παρακολουθώ τις εκλογικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Προφανώς η πολιτική τοποθέτηση του ψηφοδελτίου προέρχεται από εκεί, χωρίς πάλι να υπάρχει σκοπιμότητα. Θα το απέδιδα σε λαθεμένη πληροφόρηση. Επίσης, πρέπει να σε πληροφορήσω ότι στις αρχαιρεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, αυτές  που δημοσιοποίησα και πολλές άλλες που έχω στο αρχείο μου, συμμετέχουν πολλές αριστερές κινήσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις αναφέρομαι ως (Αρ. Κιν.), γιατί είναι δύσκολο να γνωρίζω που πρόσκεινται πολιτικά και χωρίς να θέλω να αδικήσω αγωνιστές. Τέλος, δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την περίπτωση που αφορά το Ε.Κ. Τρικάλων. Πολύ περισσότερο αφού εσύ ο ίδιος ήσουν επικεφαλής της «Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας» η οποία όπως μου αναφέρεις «αποτελείται από αγωνιστές της κομμουνιστικής Αριστεράς αλλά και ευρύτερες δυνάμεις και αγωνιστές οι οποίοι όμως δεν πρόσκεινται στο ΝΑΡ». Το παίρνω σοβαρά υπόψη και θα βρεθεί τρόπος να αποκατασταθεί η αλήθεια.

Σ΄ευχαριστώ Γ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.